Bieten Risotto

Kook de 150 gram tarwe/risotto/rijst/bulgur tot het gaar is. Doe de bieten zonder het loof en het kontje in een pan met ruim water en laat dit een half uur koken. Giet ze af en doe ze terug in de pan en laat deze vol lopen met koud water.

 

Als je met je handen onder water het velletje eraf haalt zul je geen rode handen hebben, doe je dit buiten het water is het een hele klus om je handen weer schoon te krijgen :), kleine tip tussendoor.

 

Snij de bietjes in blokjes. Hak de amandelen in grove stukken. Doe de tarwe/risotto/rijst/bulgur en de bietjes op het bord, doe de gebrokkelde fetta erbij, strooi de amandelen erover, drup de olijfolie en het citroensap eroverheen. Maal de zout en peper erboven en maak het af met de peterselie.

Wat heb je nodig

150 gram tarwe/risotto/rijst/bulgur

2 bietjes uit de tuin

handje zoute amandelen

feta

halve citroen

2 eetlepels olijfolie

zout & peper

verse peterselie

(dille) super lekker bij bieten en citroen

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel