Courgette Camembert soep

Eigenlijk is het een kwestie van alles snijden en bij elkaar doen. Neem een grote, ruime pan en doe hier de olijfolie in. Snipper alle uien en laat deze ca. 3 minuten bakken in de pan. Doe daarna de knoflook erbij en bak deze nog even kort mee. Doe de (in blokjes gesneden) courgettes in de pan en bak deze met het uienmengsel mee tot alles wat glaziger is geworden. Voeg 1,5 liter water toe, samen met de lavas (maggiplant), en breng het geheel aan de kook. Doe vervolgens de chilipoeder, het zout en de peper erbij. Nu moet je nog even goed roeren, de camenbert erbij brokkelen en het geheel pureren tot een gladde massa.

Wat heb je nodig

2 grote courgettes (in blokjes)

2 el olijfolie

3 teentjes knoflook (gesnipperd)

2 rode uien (gesnipperd)

2 sjalotjes (gesnipperd)

1,5 liter water

Bosje lavas/slederij (maggiplant, een hele goede vervanger voor bouillonblokjes)

Zout en peper

Een mespuntje chilipoeder

350 gram camembert

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel