Doperwten Tuinbonen Tapenade

Dop je erwtjes en tuinbonen uit de peul, Kook ze daarna kort in water. Dop de tuinbonen daarna nog een keer zodat het harde velletje van de tuinboon af is. Doe dit samen met basilicum blaadjes (niet alles, laat wat over als garnering), olijfolie, rasp van de citroen, teentje knoflook in de blender tot het een smeerbaar mengsel is geworden. 

 

Doe ondertussen de broodjes in het gril/tosti ijzer en strijk daarna met een teentje knoflook over de broodjes heen.

 

Snijd de radijsjes in plakjes en scheur de mozzarella in stukjes.

 

Smeer de tapenade op de knoflook broodjes en doe hier de plakjes radijs en de stukjes mozzarella op. Maak het af met peper en wat blaadjes basilicum. Dit is zo lekker voor de borrel met een lekker glas wijn erbij. 

Wat heb je nodig

Doperwten

Tuinbonen

Radijsjes

1 bol Mozzarella 

1 teentje Knoflook

Basilicum (van 1 plantje)

Olijfolie

Citroen

Peper

Zout

Stokbrood

Blender

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel