Aan de slag

Als je wilt beginnen met een moestuin, is het heel belangrijk dat je een aantal dingen eerst goed checkt. Gewoon beginnen en kijken wat er gebeurt is nooit verkeerd, maar een paar handige weetjes vooraf kunnen geen kwaad.

GROND

Wat echt heel belangrijk is, is dat de grond de goede samenstelling heeft. Doe eerst een bodemtest zodat je weet waar je mee te maken hebt en wat je dus het beste kan kweken op jouw type grond. 

ZADEN

Start een moestuin altijd met een plan: ieder type zaad groeit beter op een bepaald soort grond, dus check dat goed. Ook heb je veel verschil in zaden, bijvoorbeeld eco geteelde zaden, F1-zaden, enz. 

GEREEDSCHAP

Ga altijd aan het werk met goed kwalitatief gereedschap. Tuingereedschap is niet voordelig, maar dit koop je maar één keer dus als je dit goed schoonhoudt, gaat dit jaren mee.

MOESTUIN PLAN

Vooraf een plan maken is heel erg handig, zo weet je later nog wat je waar hebt gezaaid, maar je kunt ook vooraf de zaai-info bekijken. Dit is dus belangrijk en daarbij is het ook nog is een superleuk werkje :)

WATER

Geef je planten voldoende water, maar ook vooral niet te veel. Als het nog zaailingen zijn, zijn ze erg gevoelig en kunnen dus ook door te veel waterziektes oplopen of gewoon verdrinken. 

LIGGENG - ZON/SCHADUW

Waar je de tuin positioneert, is ook niet geheel onbelangrijk. Kijk goed op welke plekken de zon het meeste schijnt en zet hier vooral planten neer die daar dan ook van houden. De schaduw kan ook zeker nuttig zijn.

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel