Over Mij

radijs.png

Mijn naam is Floor Korte en ik heb een eigen moestuin, waarin ik groenten, kruiden en fruit kweek. 

Mijn interesse voor moestuinieren begon in 2013 toen ik vier tomatenplantjes kreeg van mijn zus. Ik wist eerst echt niet wat ik ermee moest doen. Mijn vader heeft echter vroeger jarenlang een moestuin gehad van circa 200 m2 (een serieus grote moestuin dus). Nadat ik zijn advies had opgevolgd om de tomatenplantjes uit te planten in de volle grond was ik verliefd.

 

De plantjes zien groeien, ze verzorgen en het bezig zijn met de natuur gaf me zo veel rust in mijn drukke, bezige leven. Naast het tuinieren werk ik veel op de computer, dus mijn moestuin is echt mijn stressvrije zone geworden. Dan ben ik even weg van de drukte, kan ik lekker naar de rust en kan ik bezig zijn met de basis in het leven.

De tuin was al snel uitgegroeid tot een moestuin van 100m2. Ik geniet ernorm van de moestuin. Ook uit bloggen/schrijven, anderen inspireren om ook een moestuin te starten, ze helpen met hun vragen en mensen blij maken, daar haal ik veel energie uit!

 

Ik word vooral gemotiveerd door de blije reacties van mensen en door samen meer bewust te worden hoe sla oorspronkelijk groeit en hoe lang het eigenlijk duurt voordat je een tomaat kunt oogsten. Deze passie wil ik dan ook heel graag nog heel lang met iedereen blijven delen! 

In 2018 heb ik 2 moestuinboeken uitgebracht. Ik ben ontzettend trots natuurlijk, want ik kan mezelf nu dus een Auteur noemen en dat had ik nooit verwacht. Ben je benieuwd naar de boeken, kijk dan even in de shop.

Hanke_Arkenbout_Photography_covershoot_2
"LEKKER BUITEN ZIJN EN BEZIG ZIJN TUSSEN DE PLANTJES. EVEN NIET DENKEN AAN DE DAGELIJKSE DINGEN. DIT IS MIJN MANIER VAN ONTSPANNEN."
 - Floor Korte
bij 1.jpg
bij 2.jpg

Moestuinieren is echt mijn passie geworden en door mijn enthousiasme wil ik al mijn verhalen heel graag met jullie delen. Net als iedereen, heb ik mijn goede en slechte eigenschappen. Ik ben erg creatief en zet graag mijn schouders onder nieuwe uitdagingen. Een minder goede eigenschap is mijn gevoel voor taal. Ik heb last van dyslectie en dit zorgt ervoor dat het schrijven van blogs voor mij uitdagender is dan voor anderen. Zoals ik hierboven schreef, loop ik niet weg voor uitdagingen en probeer ik er, ondanks mijn dyslectie, toch het allerbeste van te maken. Ik krijg hulp vanuit verschillende hoeken, waardoor ik het aantal schrijffouten tot een minimum probeer te beperken. Dit neemt echter niet weg dat er af en toe wat schrijffoutjes op mijn website kunnen verschijnen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen en ik ben van mening dat het uiteindelijk gaat het om de inhoud van de teksten en niet om de vorm. We hebben tenslotte allemaal één gemeenschappelijke passie: Moestuinieren! :)

Persoonlijk

Hanke_Arkenbout_floors_moestuin-71.jpg
Joep.jpg
Kees.JPG

Na jaren te hebben gewoond in Den Haag samen met Bas, Joep (kat) en ons meisjes konijn Kees (konijn), zijn wij onlangs verhuisd naar Boskoop. Een dorpje vlak bij Goude midden in het groente hart van Nederland. Supergoede grond voor de moestuin. Vooral de fruitstruiken doen het er goed op. Het jaar 2020 besteed ik dan ook om een gehele nieuwe moestuin aan te leggen. Ik kan geheel vanaf scratch beginnen, er liggen namelijk alleen maar tegels en er staat een tuinhuisje. Er gaat veel veranderen dit jaar, het huis en de tuin! Je kan alles volgen op mijn Blog en Instagram pagina.

Naast het tuinieren en werken haal ik veel voldoening en energie uit het samen zijn met vriendinnen en familie. Samen lachen, spelletjes spelen of gewoon lekker kletsen over random dingen in het leven.

Ik houd van lekker eten en mijn lievelingsrecept komt uit het boek 'Simpel' van Yotam Ottolenghi. Dit recept wordt gemaakt met aubergine, granaatappelpitjes en yoghurt.

 

Naast mijn planten in de moestuin, houd ik ook ontzettend veel van kamerplanten (groot en klein) in ons oude huis stonden er dan ook 70 stuks op 70m2. Inmiddels hebben we iets meer ruimte maar de planten worden daardoor alleen maar meer.

Ik wordt gewoon zo blij van plantjes!

_radijs french brakfast.png

Volg Mij Op Instagram @_Floorkorte