- 28 sep -
0 Minuten om te lezen
Dit recept maak ik al jaren met alle tomaten die nog als laatste uit de tuin komen. Ook de groene tomaten gaan erdoorheen. Groene tomaten zijn giftig als je ze rauw eet, maar verwarm je ze, dan kun je ze wel eten. Waarom weggooien als je er nog wat lekkers mee kunt maken? Hieronder vind je het recept.
Wat heb je nodig
– 500 g groene tomaten
– 1 rode ui
– 1 appel in blokjes
– 125 ml appelazijn
– 100 g rozijntjes
– 2 cm gember
– 100 g rietsuiker
– 0,5 tl mosterdzaad
– Snufje zout
Stappenplan
- Snijd alles in stukjes en doe alles in de pan.
- Breng het aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat erna nog 1 uur pruttelen tot het geheel indikt.
- Erna doe je de chutney in schone potten
- Je kan de potten wecken op 90 graden voor 30 minuten zo kun je de potjes zeker meer dan een jaar bewaren op een koele plek in de kast. Maak je het potje open eet hem dan binnen 2 maanden op en bewaar in de koelkast.