Op bezoek bij boer Kees Sijbenga

Supergaaf, ik mag bij boer Kees Sijbenga langs voor een bezoek aan zijn boerderij in Hooghalen gemeente midden-Drenthe. En hij is niet zomaar een boer maar iemand die een manier toepast op zijn boerderij waar ik zo nieuwsgierig naar ben. Met name omdat hij op een hele bijzondere manier te werk gaat. Dit zie je nog niet heel veel in Nederland, wat mij betreft zou dit vaker voor mogen komen. Om meer mensen er wat over te vertellen ga ik bij Kees op bezoek en eens kijken hoe het daar allemaal gaar. Wat de boerderij zo uniek maakt, het is een van de grootste Biologisch-dynamisch boerderijen bij Nederland met de naam Dennenhoeve.

Op zijn 25 hectare grond verbouwen ze producten als tarwe, waspeen, mais, erwten, bonen, lupine en teff en lopen er bij 3.000 biologische legkippen rond die alle ruimte hebben. Ik vind het zo gaaf dat ik hier een kijkje mag nemen en zelfs mag helpen op de boerderij.


Ik ga zijn boerderij vergelijken met mijn moestuin, en opzoek naar methode die hij toepast die bij mij ook beter zouden kunnen en ik ook nog biologischer te werk kan gaan in de tuin. Ook ben ik zelf heel erg benieuwd hoe de legkippen. Eerst dacht ik, dit vind ik best confronterend om te zien aangezien ik zelf geen kip eet maar op zijn boerderij gaat het op de eieren. Misschien kan ik na afloop wel iets lekkers bakken met zijn grondstoffen van de boerderij! Leuk ik heb er helemaal zin in.


Wanneer: 29-9-2021

Hoe: je kan het avontuur volgen via mijn Instagram

Door wie: LTO Noord - Het bezoek is geïnitieerd LTO Noord met de campagne Boerenburen. - Met BoerenBuren verbinden ze de agrarische sector met burgers en consumenten en laten ze zien wat de agrarische sector voor de samenleving betekent.


Ben je benieuwd naar het bedrijf van Kees bekijk dan even zijn website of bekijk zijn duidelijke video die op YouTube te vinden is.


Website

YouTube video