Recepten

Eten is zó lekker en helemaal als het supervers is. Voor gezond en lekker eten hoef je echt geen uren in de keuken te staan. Voor sommige gerechten moet je wel wat meer tijd uittrekken, maar dan heb je ook wat, echt iets om je vingers bij af te likken! Op deze pagina vind je allerlei recepten met groente en fruit uit de moestuin. Als je deze toevallig niet in de tuin hebt groeien, is het echt niet erg om een keertje naar de groenteboer of supermarkt te gaan :)​

EETSMAKELIJK
Moestuin seizoen: zomer
Courgettesoep

Deze tijd van het jaar haal ik echt bergen courgettes uit de tuin. Iedere week oogst ik er zo’n 3 tot 4. Inmiddels heb ik er al heel veel mensen blij mee gemaakt. We hebben al flink wat variaties met courgettes gemaakt, zoals taart, rolletjes en een lekkere soep. De soep is echt heel simpel om te maken.

Moestuin seizoen: zomer
Tomatensalsa

Wat is dit heerlijk zeg, een tomatensalsa! Het stelt eigenlijk niet meer voor dan kleingesneden tomaten mengen met wat zout en peper en op smaak brengen met azijn. Hier kun je echt heerlijk van smullen. Je kunt het supersnel maken en het is ook nog eens lekker als je bijvoorbeeld buiten in een park gaat eten of een bbq hebt.

Moestuin seizoen: zomer
Tomatentaart

Dit jaar heb ik 15 tomaten planten staan in de buiten lucht en er komt een enorme oogst vanaf. Heerlijke tomaten zijn het, heel erg vlezig en geen water bommetjes zoals we ze gewend zijn vanuit de supermarkt. Met de oogst  heb ik een hele lekkere tomatentaart gemaakt. 

Moestuin seizoen: Lente
Rabarber/aardbei wodka maken

Met Rabarber kun je heel veel: voor taarten, toetjes of zelfs hartige gerechten wordt het veel gebruikt, maar ik maak er wodka mee :)

Moestuin seizoen: zomer
Augurken inmaken

De augurken groeien als kool. Zo snel dat ik ze even vergeten was en er ineens flinke augurken aan de plant hingen. Het is heel makkelijk om je eigen augurken in te maken. Probeer iedere keer weer andere kruiden uit om toe te voegen. Deze kruiden zorgen ook voor een bepaalde smaak aan de augurken. 

Moestuin seizoen: zomer/Herfst
Bietenrisotto

Heerlijk zijn ze, verse bietjes uit de tuin! Bietjes kun je na oogsten zeker 3 weken bewaren, maar haal dan wel het loof eraf en leg ze op een koele donkere plek! Bij mij gaan ze altijd gewoon de koelkast in.

Moestuin seizoen: Zomer
Doperwten / tuinbonen tapenade

Heb je eters of heb je gewoon zin in iets lekkers voor bij de borrel? Dan is dit gerechtje echt top. In plaats van een brietje bij de wijn, pak je een broodje met deze heerlijke tapenade!

Moestuin seizoen: zomer
Basilicum Aioli

Wauw je ruikt het de volgende dag nog de knoflook maar dat maakt helemaal niks uit, want het is zo ongelofelijk lekker.. op mijn verjaardag heb ik iedereen laten keuren, en ja hoor iedereen is verslaafd. aioli maak je eigenlijk het zelfde als een ordinaire mayonaise maar dan met ontzettend veel knoflook erin, en laat ik daar nou net van houden.. 

Moestuin seizoen: zomer/Herfst
kruidenboter

Vanwege de zomer is het natuurlijk de tijd om lekker buiten te zitten met een biertje/wijntje en een toastje of tot in de late uurtjes te bbq-en met vrienden of familie! Het is leuk om dan iets lekkers mee te nemen, wie wordt daar nou niet vrolijk van?! Ik wel in ieder geval. Ik krijg vaak te horen dat ik lekkere knoflook-kruidenboter kan maken en ik zal jullie hier laten zien hoe ik dat doe. 

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel