Tomaten Salsa

​Je kunt de salsa eten met chips en dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor nacho chips, maar je kunt de salsa ook op geroosterde knoflookbroodjes* doen. Dit idee heb ik van een vriendin en ik at dit vaak in Frankrijk, vooral als het stokbrood al wat ouder was geworden. Iets weggooien doe ik niet snel en al helemaal niet met een frans brood waar je makkelijk nog iets lekkers van kunt maken.

 

Snijd de grote tomaten in stukjes en doe deze samen met de gesnipperde sjalotten in een kom. Meng hier zout, peper en 1 eetlepel balsamicoazijn door en dan ben je klaar.

 

*Heb je nog oud stokbrood liggen?! Snijd hier dan plakken van, neem een koekenpan en zet deze op het vuur met een scheut olijfolie erin. Leg de broodjes in de pan en draai ze na ca. 3 minuten om, zodat beide kanten lekker gebakken zijn. Neem een teentje knoflook en strijk het stokbroodje in met het teentje. Bekleed het broodje met de salsa en nu heb je een heerlijk voorgerechtje.

Wat heb je nodig

5 grote vers geoogste tomaten

(gesneden in blokjes, inclusief vruchtvlees)

1 el balsamicoazijn

Grof gemalen zout en peper

2 kleine sjalotjes (fijngesnipperd)

Copyright © 2013 - 2020 Design by Floor Korte

Fotografie: Hanke Arkenbout

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel