Zadenruildoos Moestuin

Dit is nog een ander hobby project van mij geworden. Mensen kennis laten maken met nieuwe rassen maar ook mensen met elkaar verbinden met de zelfde passie. Dat doe ik door het rondsturen van de zadenruildoos.

Spelregels:

Voordat je je inschrijft is het goed om onderstaand even door te lezen.

Zaden ruilen

 • Stop er vooral zaadjes in die je denkt dat een andere zeker niet zou hebben, bijzondere rassen zijn natuurlijk het allerleukste.
 • Zorg dat je de zakjes die je erin doet goed dicht zijn zodat de zaden niet allemaal uit de zakjes vliegen.
 • Doe er bij voorkeur biologische, planet proof (onbespoten) of zelf geoogste zaden in, dit is namelijk zoveel beter voor onze aarde!
 • Het leuke van de box is om andere deelnemers kennis te laten maken met nieuwe soorten, denk aan gekke rassen tomaten, eetbare-bloemen soorten en/of ​kiemgroenten.
 • Doe er enkel zaadjes in die kiemkrachtig zijn, zet de naam en het liefste ook het ras erop.
 • Doe er vooral moestuin gerelateerde zaden in, dus bloemen mag maar het liefste dan ook eetbare bloemen of bloemen voor bijen en vlinders waar we in de moestuin weer meer aan hebben.
 • Doe er enkel zaden in geen pootgoed als knoflook of poot uitjes, hierdoor wordt het doosje namelijk te zwaar om per brievenbuspost te versturen.

Tijdsbestek

Zodra je de box binnen hebt gekregen is het van belang dat je de box niet te lang in huis houdt maar binnen 4 dagen de box weer verstuurd. Dit is om de snelheid van het rondgaan er een beetje in te houden, op deze manier komt de box bij iedereen lang​s​ voor het zaaiseizoen van start gaat​ :)​

Vragen

Heb je nog vragen, je kan altijd hieronder een opmerking plaatsen of stuur mij even een mailtjes naar info@floorsmoestuin.nl

Verzenden

 •  Als je de box thuis ontvangen hebt kun je mij dit dan meteen laten weten. Stuur even je naam en je Boxnummer door. Dit staat ​in de box vermeld en dit zal ook in de mail vermeld staan die ik laten nog even toestuur.
 • Hierna stuur ik je het nieuwe adres toe waar de box, nadat jij eruit hebt gehaald wat je graag wil, en erin hebt gestopt wat je door wil geven, naartoe gestuurd mag worden. De kosten zijn voor jezelf. Dit is een brievenbuspakket en kosten met PostNL €4,15 zijn voor eigen rekening.
 • Mocht er nou toch iets tussen gekomen zijn dat het niet lukt om hem binnen 4 dagen te versturen, mail me dan even dan lossen we het samen op. Overal is een oplossing voor.
 • Maak de doos ​vooral netjes en ​zorgvuldig open zodat je de box weer opnieuw k​unt​ gebruiken bij het verzenden. Mocht hij nou echt helemaal uit elkaar liggen, zou je er dan een nieuwe box van kunnen maken?

Overige zaden

Alle zadenboxen starten dus bij mij, ik maak leuke pakketten voor de eerste deelnemers van de doos. Hierna gaan de dozen bij jullie rond, jullie sturen mij een bericht zodra je de box hebt ontvangen en ik stuur jullie het adres toe waar de box erna naartoe mag. De laatste van de box stuurt hem uiteindelijk weer naar mij. Maar wat doe ik met al deze zaden? Ik doneer de meeste zaden aan een goed doel zoals naar ontwikkelingslanden, maar ook scholen die net starten met een moestuin, zorgmoestuin of moestuin andere starters die ik tegenkom. Een deel van de zaden bewaar ik weer om de nieuwe boxen van samen te stellen. Natuurlijk kijk ik zelf ook of er nog leuke dingen inzitten die ik graag wil proberen. Heb je nou een echte aanrader voor mij? Doe deze dan in de losse envelop met ‘Floor’ erop deze zit in iedere ruildoos.