Wat te doen tegen slakken op een natuurlijke manier.

Hierbij een aantal tips die bij mij werken om de vele slakken te verminderen op een natuurlijke manier.

Floor Korte
0 Minuten om te lezen

Slakken in de moestuin

Oke laten we het even over de slakken in de moestuin hebben🐌. Want dit is echt een van de meest gestelde vragen. “Wat doe je ertegen, heb jij DE truc?”

Bekijk vooral ook mijn highlitghts van instagram dan vind je mijn slakkentests van vorig jaar. Hier probeerde ik echt van alles uit koffiedrap, bramen, kleefkruid, wol, houtsnippers, schelpjes en ga zo maar door.

Wat werkt bij mij werkt zijn deze 3:

1. Slakken rapen, vooral nu de komende tijd. In april starten de slakken namelijk met hun eerste legsel, ze leggen dan per slak 400 eieren. Deze eitjes zijn na 2 maanden ook alweer groot genoeg om weer 400 eieren te leggen. Door de slakken nu (in de avond) te rapen en ver weg in de berm bij de sloot waar de eendjes, egels en vogels bij kunnen uitzetten. Dan verminder je de populatie. – natuurlijk is het aantrekken van natuurlijke vijanden het beste dan doen zij het voor je. Maar ik zit hier omheind met schuttingen (minder vogels) en sloten (geen egels) ik heb wel salamanders, kikkers en padden trouwens maar die kunnen het niet aan in hun eentje.

2. Kopergaas, als je dit rondom de planten legt krijgen ze (99%) een klein schokje en draaien om. Leg dit dus om de gevoelige planten heen. Ze blijven niet allemaal weg maar de slak die het wel red erover eet je plantje niet helemaal op waardoor hij gewoon verder groeit.

3. Kweek gevoelige planten eerst wat groter op in een pot in de kas zo heb je wat voorsprong en je hebt altijd een reserve.

Het kopergaas is te bestellen via mijn nieuwe webshop

Heb jij nog een gouden tip, laat het weten ik zet met liefde de slakkentest gewoon weer voort dit jaar 😉🌱

Kopergaas tegen slakken