Moestuin Cursus

Van droom naar jouw eigen moestuin.

Moestuin cursus 

Stel je voor: de zon schijnt warm op je gezicht en je ruikt de verse grond na een lekkere regenbui, je hoort de vogels fluiten en het gezoem van de hommels wordt meer en meer terwijl je door je eigen moestuin wandelt. Je plukt een lekker tomaatje, een supervers radijsje zo uit de grond in je mond en de mooie rode paprika’s die je met liefde hebt opgekweekt vanuit een zaadje zijn bijna te oogsten. Dit zijn voor mij zoveel geluksmomenten in een klein verhaaltje waar ik dan al jaren van geniet, dus dit is geen droom, ik voel me echt in verbinding met de moestuin en plan mijn leven eromheen, de natuur is heerlijk. Mijn eigen eetbare groene oase voor mens en dier in de achtertuin.

Dit is dus geen droom, maar een mogelijkheid die gewoon binnen handbereik ligt en dit is zeker voor iedereen mogelijk. Door mijn 3-delige cursus te volgen ben je op alles voorbereid wat je het komende moestuinseizoen te wachten staat.

Deze cursus moestuinieren is perfect voor de iets wat ervaren groene vingers, als voor nieuwsgierige beginners die het plezier van moestuinieren willen ontdekken. De cursus is speciaal ontworpen als een cursus tuinieren voor beginners, maar biedt ook zeker inzichten voor de wat meer ervaren tuiniers. De cursus is te boeken in geheel maar ook los per deel, het is maar net waar jij hulp bij nodig hebt.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe hobby, het verbouwen van eigen groenten, fruit en kruiden of wil je meer in verbinding komen met de natuur en dus ook met jezelf (ik spreek uit ervaring over de verbinding), dan is deze totaal cursus van 3 delen jouw ingang naar de wereld van de moestuin. En dit is echt heel erg leuk kan je vertellen 🙂

Deel 1: ‘Zo start je een eigen moestuin”

Het eerste deel van mijn moestuin cursus, is het begin van een boeiende, inspirerende en vooral laagdrempelige serie van 3 delen. Hier in deel 1 verkennen we de basisbeginselen van moestuinieren. Je leert het in kaart brengen van de moestuin, je ontdekt hoe je je bodem kunt herkennen erna te testen zodat de planten profiteren van een optimale groei, en je krijgt inzicht in de grote voordelen van wisselteelt, familiegroepen, combinatieteelt en teelt combinatie door het jaar heen voor het voor- tussen en naseizoen. Deels om het jezelf makkelijk te maken maar natuurlijk ook om je oogst te verbeteren. We duiken ook in het proces van het kiezen van zaden, bieden een handige zaai- en oogstkalender en ik onthul mijn moestuin tekeningen + overzichten van afgelopen seizoen om van elkaar te kunnen leren.

 • De cursus wordt op verschillende plekken gegeven door heel Nederland.
 • Schrijf je nu in voor deel 1 van mijn Moestuincursus. Kosten €55,-
 • Boek je alle 3 de cursussen tegelijk, dan ontvang je 10% pakketkorting.
 • Alle cursusdelen zijn los van elkaar te volgen.
Moestuin Cursus Deel 1

Deel 2: ‘Zo leg je de moestuin aan’

Het tweede deel van de moestuin cursus, is het vervolg op de eerste stappen naar het maken van jouw eigen moestuin droom, namelijk de aanleg ervan. Hier in deel 2 vertel ik je welke werkzaamheden er komen kijken in en rondom de moestuin als je net van start gaat. je leert per onderdeel wat de moestuin benodigdheden zijn, vertel ik je alles over de verbetering van de grond in de moestuin op de plek waar jij de moestuin wil gaan starten, geef ik je allemaal handige zaai tips voor bij het starten binnen in huis met jouw eerste plantjes en buiten in de volle grond, zet we de eerste stappen naar het inplanten van de moestuin en geef ik ook de basis verzorgingstips als het water geven niet geheel onbelangrijk. Ook bespreken we uitgebreid hoe je zo efficiënt mogelijk met de moestuin om kan gaan zodat je naast veel ontspanning te kunnen oogsten ook heerlijke verse groenten, kruiden en fruit te oogsten is. 

 • De cursus wordt op verschillende plekken gegeven door heel Nederland.
 • Schrijf je nu in voor deel 2 van mijn Moestuincursus. Kosten €55,-
 • Boek je alle 3 de cursussen tegelijk, dan ontvang je 10% pakketkorting.
 • Alle cursusdelen zijn los van elkaar te volgen.
Moestuin Cursus Deel 2

Deel 3: ‘Zo onderhoud je de moestuin’

In het derde, en meteen laatste deel van de reeks van de moestuin cursus, gaan we dieper in op niet alleen het onderhoud van de moestuin door het jaar heen maar ook om te zorgen dat we de moestuin zo duurzaam mogelijk opzetten en zo houden. In deel 3 vertel ik je meer over het gezond houden van de  bodem, hoe je deze verbetert, waarom je dit doet en welke stoffen ik hiervoor gebruik. Ik leg per gewasgroep uit wat er aan verzorging nodig is en welke voeding ik hiervoor gebruik, Ik vertel meer over compost hoe jij dit ook thuis zelf kunt maken en hebben we het over ziekten en plagen en wat je ertegen kunt doen maar hebben we het ook over de beestjes die we wel nodig hebben, want zonder insecten geen moestuin. 

 • De cursus wordt op verschillende plekken gegeven door heel Nederland.
 • Schrijf je nu in voor deel 3 van mijn Moestuincursus. Kosten €55,-
 • Boek je alle 3 de cursussen tegelijk, dan ontvang je 10% pakketkorting.
 • Alle cursusdelen zijn los van elkaar te volgen.
Moestuin Cursus Deel 3

Waarom een cursus bij Floor?

 • Deskundigheid: Floors jarenlange ervaring en passie voor moestuinieren staan garant voor kwalitatief en inspirerend advies op deze dagen.
 • Resultaatgericht: Praktische, direct toepasbare oplossingen voor een geslaagde moestuin.
 • Persoonlijke benadering: De klassen zijn klein en daarom ook persoonlijk, al je vragen kun je stellen en de antwoorden worden afgestemd op jouw situatie in de moestuin.

Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw moestuin, maar kun je wel wat handvatten gebruiken? Dan is deze moestuin cursus echt een aanrader. Ik neem je mee in de weg naar het opzetten van een vruchtbare en vooral duurzame moestuin.

Boek een cursus

Workshop ‘Ontwerp je eigen moestuin’

Heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw unieke droom moestuintekening + bijbehorende tools, om zo te starten in de moestuin, dan is deze workshop wat voor jouw.

In deze 2 uur durende workshop leg ik je de basis uit wat er nodig is in een moestuin. Waarom een moestuinplan en moestuintekening nou zo belangrijk zijn. Erna gaan we met z’n alle aan de slag om zelf een moestuintekening te maken zodat jij dit seizoen precies weet wat je gaat zaaien en planten en uiteindelijk kunt oogsten natuurlijk. Je ontvangt bij deelname een handige tekenkit om zo te starten met tekenen van jou moestuin.

 • De workshop wordt gegeven op verschillende plekken door heel Nederland.
 • Kosten van de workshop zijn €47,-
 • De workshop is in samenwerking met Dille & Kamille en vind plaats in verschillende filialen.
Boek een workshop
Handig voor jou
Floors Moestuin boek
Zaaikalender
€5,95
Moestuin agenda
€21,50
De groene tuin
€25,-

YOUR STRESS

FREE ZONE

STARTS HERE!

Dit vinden andere cursisten

Dank lieve Floor voor al je input! Al die tips & tricks die je hebt gedeeld. Zo fijn! Ik ga nu vol vertrouwen het nieuwe moestuin seizoen tegemoet en verheug me enorm op deel 2! En voor iedereen die nog twijfelt: de cursus wordt gehouden op een hele toffe locatie en de prijs/kwaliteit van de cursus is ook dik in orde. Ilona 

*****

Wat een geweldige cursus. Voor de echte starter maar ook voor diegene die al wat meer ervaring heeft. Ik won deze Moestuincursus en twijfelde of ik er wel iets aan zou hebben, gezien ik mijn tweede jaar in zou gaan. Maar oooh, wat was dit het waard? Floor geeft goede, duidelijke en uitgebreide uitleg. Er is ruimte voor het stellen van vragen, waarbij ze alle tijd neemt deze te beantwoorden. De cursus wordt in klein groepsverband gegeven wat een fijn gevoel geeft en motiveert van elkaar te leren. Kortom…, niets dan lof hierover! Een echte aanrader en het geld, de moeite en eventuele langere reisafstand dubbel en dwars waard! – Daniëlle

*****

Heel fijn om zo stap voor stap uitleg te krijgen over het opzetten van een moestuin! De bak aan ervaring en enthousiasme is erg inspirerend!  – Veronique

*****

Echt een aanrader. Ook als je al een moestuin hebt en nog een beetje zoekende bent, dan is het echt leuk om deze moestuin cursus te volgen. Floor maakt je zo enthousiast dat je eigenlijk gelijk de volgende dag zou willen beginnen! – Carline