Over mij

Mijn naam is Floor Korte en ik ben het gezicht achter Floors Moestuin. De moestuin bestaat sinds 2013 en is gelegen in Boskoop.

Floor Korte

Ik ben gek op mijn tuin en moestuin! Het is mijn plek waar ik kan ontspannen, ik noem het niet voor niks ‘My stress free zone’. De hele achtertuin is omgedoopt tot een groen en natuurlijk paradijs voor mens en dier. Eetbare- en sierbloemen en planten waar ik vrolijk van wordt en wat het echt mijn plekje maakt wisselen elkaar af.

Missie

Ik wil zoveel mogelijk mensen stimuleren ook een moestuin te starten of een tuin aan te leggen vol planten waar je van kunt eten. Dit is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor de biodiversiteit en educatief tegelijkertijd. Tegels laten verwijderen en dit te laten vullen met groen. Mensen meegeven dat je niks fout kan doen in de tuin, want het is jouw eigen plek waar je je thuis moet voelen. Het creëren van een plek waar eetbaar groen voor mens en dier door elkaar loopt. Nog meer mensen adviseren en hulp bieden in het ontwerp en de aanleg van een moestuin. Ook wil ik ze zelf op onderzoek uit laten gaan hoe de natuur werkt, dat een natuurlijke en levendige tuin goed is voor mens en dier en dat ieder jaar weer een verrassing is! Heel veel missie’s bij elkaar.

De start van mijn moestuin

Mijn interesse voor de moestuin en tuinieren begon in 2013, een groen hart heb ik altijd al gehad maar nooit gedacht dat het me zo op deze manier zou liggen. Ik had zelf geen tuin maar een mini balkon op het noorden, daarom leende ik een stukje tuin bij mijn ouders. 

De plantjes zien groeien, ze verzorgen en het bezig zijn met de natuur gaf me zo veel rust in mijn drukke, bezige leven. Naast het tuinieren werk ik vrij veel op de computer. Voorheen voor een baas als interieur ontwerper waar ik ook mijn studie voor deed. Nu op het moment werk ik fulltime aan inmiddels mijn eigen bedrijfje Floors Moestuin, dus mijn moestuin is echt mijn stressvrije zone geworden toen in 2013, maar nu nog steeds. In de moestuin of mijn groene oase nu, ben ik even weg van de drukte om me heen maar ook in mijn hoofd. Mijn hoofd staat nooit stil, er ploppen altijd wel ideeen op wat natuurlijk heel erg leuk is maar wat soms fijn is om dit uit te zetten. In deze moestuin ben ik dan ook gewoon even lekker bezig met de basis in het leven. Daar geniet ik enorm van en dus een manier van meditatie geworden voor mij, het afleiden van mijn hoofd.

De tuin was al snel uitgegroeid van 1m2 tot een moestuin van 100m2 in 7 jaar tijd. Ik geniet enorm van de moestuin. Ook wordt ik blij van het schrijven over de moestuin, anderen inspireren om ook een moestuin te starten, jullie helpen met alle vragen en vooral mensen blij maken en blij zien, daar haal ik veel energie uit!

Ik word naast mijn eigen passie voor groen ook heel erg gemotiveerd door de blije en lieve reacties van mensen. Deze reacties geven mij ook daadwerkelijk het idee dat mijn verhaal er toe doet, dat ik iets bijdraag aan het vergroenen van, in ieder geval NL en BE. Door samen meer bewust te worden hoe sla oorspronkelijk groeit en hoe lang het eigenlijk duurt voordat je een tomaat kunt oogsten. 

Inmiddels ben ik op heel verschillende kanalen te zien; Tv, Radio, diverse magazine’s, kranten, beurzen, geef ik Moestuin workshops en Moestuin cursussen en heb ik meerdere boeken en agenda’s uitgebracht. Ik ben hier ontzettend trots op, want ik kan mezelf nu een Auteur noemen en dat had ik nooit verwacht. En ik heb van mijn passie mijn werk mogen maken. Dit allemaal dankzij mijn volgers van het eerste uur.

Ben je benieuwd naar de Workshops, cursussen, agenda’s, boeken of alle andere moestuin producten, kijk dan even in de Floors Moestuin winkel.

Ga naar mijn moestuin winkel

Moestuinieren is echt mijn passie geworden en door mijn enthousiasme voor de moestuin wil ik al mijn verhalen heel graag met jullie delen. Net als iedereen, heb ik mijn goede en slechte eigenschappen. Ik ben erg creatief en zet graag mijn schouders onder nieuwe uitdagingen. Een minder goede eigenschap is mijn gevoel voor taal. Ik heb last van dyslectie en dit zorgt ervoor dat het schrijven van blogs voor mij uitdagender is dan voor anderen. Zoals ik hierboven schreef, loop ik niet weg voor uitdagingen en probeer ik er, ondanks mijn dyslectie, toch het allerbeste van te maken. Ik krijg hulp vanuit verschillende hoeken, waardoor ik het aantal schrijffouten tot een minimum probeer te beperken. Dit neemt echter niet weg dat er af en toe wat schrijffoutjes op mijn website kunnen verschijnen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen en ik ben van mening dat het uiteindelijk gaat het om de inhoud van de teksten en niet om de vorm. We hebben tenslotte allemaal één gemeenschappelijke passie: Moestuinieren! 🙂

Na jaren te hebben gewoond in Den Haag samen met Bas, Joep (kat) en Kees (konijn), zijn wij in eind 2019 verhuisd naar Boskoop. Een dorpje vlak bij Gouda midden in het groente hart van Nederland. Er is hier supergoede grond aanwezig voor de moestuin. Vooral de fruitstruiken doen het er goed op. Het jaar 2020 heb ik besteed om een gehele nieuwe moestuin en siertuin aan te leggen. Ik kon geheel vanaf scratch beginnen, er lagen namelijk alleen maar tegels. Alle veranderingen waren te volgen op instagram en zijn nu ook te vinden mijn boek ‘De groene tuin‘ die ik hierover schreef! Ook de moestuin is natuurlijk zorgvuldig aangelegd en er wordt hier nu al jaren met veel succes uit geoogst. Wil je hier meer over leren dan is mijn boek ‘Floors moestuin‘ zeker een aanrader.

Naast het tuinieren en werken haal ik veel voldoening en energie uit het samen zijn met vriendinnen en familie. Samen lachen, spelletjes spelen of lekker kletsen over random dingen in het leven of een goed en diepgaand gesprek.

Ik houd van lekker eten en mijn lievelingsrecept komt uit het boek ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi. Dit recept wordt gemaakt met aubergine, granaatappelpitjes en yoghurt.

Ik wordt gewoon zo blij van plantjes!

Mijn team

Zonder deze lieverds om me heen is en was de moestuin, tuin en mijn dagelijkse leven allemaal een stuk minder leuk.

Bas <3
Flip (Hond)
Joep + (Kat)
Kees + (Konijn)

Samenwerken?

Met mijn ervaring als auteur en moestuinexpert, sta ik open voor partnerschappen die onze gemeenschap van tuinliefhebbers kunnen verbreden en inspireren. Of het nu gaat om het delen van inzichten als gastspreker of het vertegenwoordigen van merken die passen bij Floorsmoestuin, mijn doel is om waardevolle verbindingen te leggen wat goed is voor de aarde en voor de mensen om ons heen.

Ik wil graag met jou samenwerken