Alles over composteren II
admin
0 Minuten om te lezen
Het doorluchten van de compostton. Zelf was ik altijd in de veronderstelling dat het doorluchten en wroeten van de compostbak ten goede deed voor het composteer proces. Dit is echter NIETdoorluchten van de compostton. Zelf was ik altijd in de veronderstelling dat het doorluchten en wroeten van de compostbak ten goede deed voor het composteer proces. Dit is echter NIET waar, compostwormen houden vooral van rust en werken harder als er lekker niks gebeurd. Hun gewroet zorgt vanzelf voor lucht in de ton net zoals ze dat in de bodem van de moestuin doen. Ze zullen vooral bovenin de ton zitten, en bewegen langzaam met het afval mee naar boven. Vooral niks doen dus.

Deze informatie kreeg ik van Ireen Laarakker van Balkonton.nl, een enorme kenner over compost en met name de wormenbakken ze heeft er zelf namelijk 7 verschillende staan om te testen, hoe tof is dat. Neem vooral een kijkje bij haar als je er nog meer over wil weten. Meer hierover lezen dan kun je ook de volgende PDF downloaden: Ga naar link

Landelijke compostdag

Zaterdag 25 maart, tijdens de Landelijke Compostdag, houdt Ireen open huis in Amsterdam. Iedereen kan dan zonder afspraak de wormenbak-Expo hij haar thuis komen bezoeken. Op afspraak kan dat ook het hele jaar door. De Wormenbak-Expo bestaat uit zeven verschillende soorten wormenbakken, die verspreid staan over de tuin, schuurtje, keuken en kantoor. Dit doet ze omdat men graag toch eerst een wormenbak wil zien en ruiken voordat men echt met wormcomposteren durft te starten. Bezoekers krijgen na afloop de Handleiding mee, gedrukt op papier van landbouwafval. Als je je aanmeld met vermelding ‘Floors Moestuin’ kun je indien gewenst een handje Compostwormen mee naar huis nemen.