Achter de schermen bij Floor Korte
Floor Korte
0 Minuten om te lezen

Het leek me eens leuk om jullie wat meer te vertellen over wie ik ben en dan heb ik het niet alleen over de moestuin, maar ook wat ik daarnaast nog meer doe.

Wie ben ik?
Ik ben Floor Korte en ik ben 28 jaar. Ik heb een hobby en je raadt het misschien al?! Ik zit het liefste de hele dag met mijn handen in de grond, want ik hou van Moestuinieren! Daarnaast word ik er heel erg blij van om anderen te motiveren en te stimuleren ook een eigen moestuin te starten. Dat is dan ook een beetje mijn missie geworden. ????

Naast mijn passie voor tuinieren werk ik met heel veel plezier 4 dagen in de week als interieurontwerper bij DOEN in Rotterdam. Hier teken ik interieurplannen voor particulieren en zakelijke klanten. Ik teken al mijn plannen met de computer en daarom vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd lekker naar buiten te gaan en te ontspannen in de moestuin.

Ik woon in Den Haag samen met Bas. Wij wonen inmiddels al 6 jaar samen met Kees, ons witte meisjeshangoor konijntje. Ze is heel lief, maar af en toe ook supereigenwijs.


Hoe is het allemaal begonnen?
Het is allemaal begonnen met mijn dagboekje. Ik vond het leuk om in mijn eerste jaar alles wat gebeurde in de tuin bij te houden. Ik hield echt alles bij, bijvoorbeeld wanneer ik iets gezaaid had en wanneer iets was ontkiemd. Hier schreef ik voor mezelf tips bij. Ook noteerde ik de dingen die verkeerd gingen en wat ik het jaar erna echt niet mocht vergeten. Door alles zo te observeren en precies te weten wat wanneer gebeurt, word je alleen maar enthousiaster en je leert er heel veel van. Als er iets niet lukt, ga ik altijd meteen opzoeken waarom het niet gelukt was of doe ik navraag bij mijn vader. Mijn vader heeft vroeger namelijk jarenlang een moestuin gehad van ca. 200 m2 (een serieus grote moestuin dus).
Dit boekje puilde op een gegeven moment helemaal uit. Dit vond ik heel jammer, want ik vond het heel erg leuk om te doen en lekker plaatjes te plakken, etc. Er zat helaas echter geen structuur in en ik kon niks meer terugvinden. Toen zei mijn vriend Bas: “Waarom maak je er geen blog van? Dan schrijf je al je verhalen op en zet je het online. Wie weet vinden andere mensen het ook nog wel leuk om te lezen.” Dat deed ik dan ook. Ik begon met een Blogger-account, dat is heel simpel en basic. Dit ging het eerste jaar supergoed, want alles was voor mij gelijk helemaal gestructureerd. Het is zo fijn als je in de tuin staat en je wilt even iets terugzoeken. Dat kon ik dan gewoon heel snel op mijn telefoon doen. Het was dus voor mij ook meer een handig hulpmiddel om dingen in terug te zoeken, maar zelfs toen waren er al veel mensen die maandelijks mijn verhalen meelazen.

Na dat jaar werd ook dit voor mij te onoverzichtelijk. Blogger leent zich er niet voor om er een hele website van te maken op de manier dat ik het wilde. Dus ik moest op zoek naar wat anders. Ik kwam uit bij een bedrijf waarbij je zelf je eigen website kunt bouwen en je dit ook nog heel makkelijk achteraf kunt bedienen en aanvullen als een soort PowerPoint presentatie. Het is ideaal, overzichtelijk en makkelijk te vinden en ik ben er nog steeds heel erg blij mee!

Instagram-account
Toen ik begon met moestuinieren ben ik eigenlijk ook al heel snel begonnen met mijn Instagram-account. Ik had niet direct iemand om me heen waar ik mijn passie en hobby mee kon delen, dus ik ben op zoek gegaan naar mensen bij wie ik mijn verhaal wel kwijt kon. Wat ik zo leuk vond, is dat je bij allemaal verschillende moestuinliefhebbers op de pagina komt. Dit inspireerde mij enorm! Ik hou van Instagram: de positiviteit die mensen daar achterlaten, de mooie plaatjes die mensen delen en ook de vele tips en tricks die je van anderen krijgt.

Nu 5 jaar later
Nu 5 jaar later is er al zó veel gebeurd rondom de moestuin waar ik super trots op ben. Veel van onderstaande activiteiten zullen sommige mensen niet eens van mij weten.

– Ik gaf de luisteraars van 3FM tips in de uitzending over hun AH-moestuintjes, alziende moestuindokter

– Ik heb meegewerkt aan een blogger kookboekje dat in alle Xenos winkels te koop was.
– Ik heb het moestuinplan voor Ouwehands dierenpark getekend en dit plan is later ook uitgevoerd.
– Ik was te zien als moestuinexpert bij Eigen Huis & Tuin.
– Ik schrijf columns voor Stadstuinieren magazine.
– Ik stond in 2016 samen met Pokon op Tuinidee om moestuintips te geven.
– Mijn moestuintips waren te vinden in de nieuwsbrieven van de Bolster.
– Ik stond in 2016 in de happi.home, die onlangs vertaald uitkwam in het Verenigd Koninkrijk.
– Ik heb online verhalen geschreven voor VT wonen.
– Het AD schreef 2 toffe artikelen over het ontstaan van mijn moestuin en mijn moestuinboek.
– Ik stond meerdere malen in De Tuin Op Tafel met een interview over de moestuin.
– Ik schreef talloze gastblogs voor websites.
– Ik organiseerde meerdere zadenruildagen bij Bar en Zo in Den Haag.
– NU.nl interviewde mij in 2017 over hoe ik tegen het moestuinieren aan kijk en wat het zo bijzonder maakt.
– Ik was te zien bij ‘Van de Kaart’ op Omroep West, waar ze een kijkje namen in mijn huis en vooral met het oog op mijn moestuin.
– Ik gaf een lezing over stress free moestuinieren op het Creative Life event 2018
– Ik gaf/geef moestuinlessen op een middelbare school in Den Haag. De moestuin bevindt zich in bakken op het dak.
– Ik maakte een moestuinplan voor een basisschool en deze is 2 jaar geleden uitgevoerd.
– 2 keer per maand schrijf ik leuke moestuinverhalen voor Pokon
– Ook schrijf ik leuke moestuinverhalen voor Elho
– Ik was bij de opening van het gazpacho seizoen van Avalle waar ik moestuintips gaf over het kweken van tomaten en komkommers.


als klapper op de vuurpijl heb ik afgelopen februari mijn eerste boek uitgebracht en ik ben op dit moment met iets nieuws bezig, waar ik jullie binnenkort meer over kan vertellen.

Hoe zie ik de toekomst
Ik krijg deze vraag heel erg vaak. Wat wil je met je blog bereiken? Wat ik hierboven ook al vertelde, ik wil iedereen aan een moestuin krijgen, of dit nou in de volle grond is of op het balkon, want iedereen kan het en daar blijf ik met alle liefde nog jaren mee doorgaan!

Mocht je nog een andere vraag voor me hebben? Stel deze gewoon: stuur mij een mailtje op info@floorsmoestuin.nl en ik beantwoord je vraag.