DIY moestuinhekje
Floor Korte
0 Minuten om te lezen
Afgelopen weekend zijn Bas en ik druk bezig geweest met de volgende stap in de moestuin. Het moestuin hekje is inmiddels klaar en jullie zijn natuurlijk heel erg benieuwd hoe het geworden is! Tadaaa, van sneeuw een week geleden naar een moestuin met een hekje. Ik ben er echt enorm blij mee en trots op.

Het hekje is gemaakt met materialen die we een tweede leven hebben gegeven. De paaltjes komen bij mijn ouders uit de tuin, de plankjes zijn oude schuttingdelen die wij vorig jaar uit onze tuin hebben gehaald. En de schroeven hebben we ook gedeeltelijk hergebruikt van de oude schuttig. Dat noem ik nog eens duurzaam. Op instagram deelde ik eerder al het stappenplan, dat vind je hieronder.

Toen was het eindresultaat bijna klaar en zichtbaar, het begon alleen al donker te worden. Dus de na foto’s heb ik dan ook vanmorgen gemaakt! Is het niet gaaf geworden?

Vragen

Waarom dit hekje?
Ten eerste geeft het een fijne sfeer in de tuin en breekt het een beetje, zo krijgt de moestuin echt zijn eigen plek. Daarnaast willen wij heel graag een hondje en hopen wij deze dan ook dit jaar te verwelkomen. Dit is dus ook een beetje een voorzorgsmaatregel voor deze kleine.
Geeft het niet teveel schaduw?
Wij hebben een tuin op het zuiden, dus er is enorm veel zon, genoeg zon om de schaduw die dit hekje geeft de verwaarlozen. Daarnaast gebruiken we het hekje meteen als klimrek om diverse gewassen langs omhoog te laten klimmen als dopertjes. De dahlia’s komen aan de andere kant van het hek te staan.

Heb je nog andere vragen, stel ze gerust hieronder.