Floors Moestuin update Deel 1 – persoonlijk
Floor Korte
0 Minuten om te lezen
Zo, dat is alweer even geleden dat ik een blog schreef voor mijn eigen pagina. Ik was en ben lekker druk met van alles en nog wat. Moestuin gerelateerd maar ook met het leven thuis en mijn persoonlijke ontwikkeling. Aangezien het alweer even geleden is, een blog, doe ik dit even in delen, want er gebeurt nogal wat in het leven nu bij mij.

Deel 1 – persoonlijk

FLIP
Zoals vele weten is begin dit jaar Flip geboren, onze hond ???? Een Toller, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een mond vol maar dat is de rasnaam voor als mensen nieuwsgierig zijn. Eind februari kwam hij bij ons wonen. Wij wilde beide al heel lang een hond, waarom? Omdat we er graag een echt maatje bij wilde in huis, waar je vrolijk van wordt waar je energie van krijgt en ook voor mij om mij achter de computer weg te trekken en lekker even mijn hoofd uit te zetten. Na dik anderhalf jaar op de wachtlijst bij een goede erkende fokker was het ineens echt. We hadden ineens een hondje in huis rondlopen.

Het was echt schakelen geblazen. Zomaar 8 uur op een dag maken dat is er niet meer bij, flip moest in het begin 30 keer per dag plassen, en het is net een baby hij moet alles leren. Hij weet niet wat het woord ‘Nee’ is of ‘Blijf’. Wij zijn 2 keer per week op training. 1 avond gewone puppy training (inmiddels al de 2de ronde Basis1) en 1 ochtend puppy jachttraining. Dat vindt hij fantastisch, het is meteen socialisatie met andere honden en hij leert zo ontzettend snel en is mega slim.

 

Tollers zijn jachthonden en willen voor je werken, je moet ze dus ook echt uitdagen. 3 keer per dag een kleine wandeling en wat spelen met een bal is echt niet voldoende, dan gaat hij zich echt vervelen en wordt hij vervelend. Daarom doen we ook de jachttraining zodat we hem uit kunnen dagen met zoekspellen en zodat wij zijn jachtinstinct leren kennen en ook onder controle houden zodat hij niet achter alle eenden en andere vogels aangaat. Ik ga vaak naar het veld waar hij helemaal los kan en kan zwemmen, dan neem ik lekker anderhalf uur pauze en gaan we samen op pad.

 

Lang verhaal kort: wij genieten met volle teugen van Flip, hij gaat overal mee naartoe met me, en dat gaat harstikke goed. Hij heeft daar en tegen ook heel erg een leegte gevuld bij me in een lastige periode.
Flip heeft ook een eigen Instagram pagina mocht je het leuk vinden om meer te zien over hoe wij hem trainen en gewoon hondenspam @flip_detoller is zijn accountnaam

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Over die lastige periode gesproken, ook dit heb ik eerder gedeeld maar vind het nu pas de tijd er meer over te vertellen. Mijn moeder is eind nov 2021 overleden. Na een ziekte bed van 2 jaar van de ene rotziekte was het dan toch ineens echt. Ze is er niet meer, ze is echt weg en komt nooit meer terug. Natuurlijk zal ze altijd in mijn herinneringen zijn maar het lastige vind ik om te accepteren dat ik geen nieuwe herinneringen meer kan maken met haar. Mijn band was zo ontzettend sterk met haar dat ik het dan ook echt als een enorme leegte voel nu ze er niet meer is. Het verdriet is gelukkig steeds meer onder controle maar het overvalt me echt nog op veel momenten en dat zal altijd blijven denk ik. Zoals iedereen zegt tegen me als ik moet huilen om dit onderwerp. ‘Het is niet gek dat je huilt, dat laat zien dat je enorm veel om haar gaf en van haar houdt’ en dat is ook zeker waar! Maar dat neemt het gemis niet weg.

 

Om deze stappen te zetten en mezelf weer wat rustiger te krijgen heb ik hulp gezocht bij en coach waar ik mee in gesprek ben gegaan om mij handvatten te geven hoe ik met de emotie om moet gaan op mijn manier. Er is namelijk geen boekje over en iedereen is anders en pakt het anders aan. Nee ik ben er nog niet overheen, ik heb het nog geen plek gegeven en ik denk iedere dag aan haar. Maar het neemt niet meer de overhand in mijn leven en ik kan weer heel blij en gelukkig zijn ondanks dat ik haar mis. Deze coach heeft me daarbij geholpen en daar ben ik ontzettend blij mee.

 

Natuurlijk heeft flip me geholpen met de afleiding en die lachmomenten te geven, dat maakt hem nu ook al zo enorm speciaal voor mij. Goed, dit was even het persoonlijke stukje, doe ermee wat je wilt maar zo heb ik even de update gegeven en de vraag van vele beantwoord hoe het nu met me gaat. Het gaat goed met me 🙂