Help de vogels!
Floor Korte
0 Minuten om te lezen

Vogelbescherming Nederland lanceert de website MijnVogeltuin.nl, hier kun je door jouw postcode in te voeren meteen zien welke vogels er bij jouw in de buurt veel aanwezig zijn en die in de tuin leven. Je krijgt meteen tuintips hoe je de tuin groener kunt maken voor deze beestjes maar ook om meer van deze beestjes naar de tuin te lokken.

De vogelbescherming zet deze campagne in om mensen bewuster te maken van de vogeltjes in onze omgeving en dat steun ik dan ook zeer zeker.

Zelf vind ik maar weinig huismusjes in de tuin, deze zou ik graag weer eens spotten. Ik bekeek de tips wat ik daaraan kan doen.

“Huizen met pannendaken en slordige tuinen met wat bomen en struiken, heggen en klimop die het hele jaar door beschutting bieden: het optimale leefmilieu voor de huismus. Door het dichten van holtes en gaten in gebouwen en op daken is het aantal nestgelegenheden voor de huismus sterk achteruitgegaan. Huismussen maken ook gebruik van nestholtes buiten het broedseizoen: in de winter gebruiken ze de holtes om in te schuilen.” – Volgens de vogelbescherming
Zo vind je nog veel meer tips wat je kan doen in de tuin of moestuin voor deze beestjes.

Tegels eruit, groen erin!
Alle tuinen in Nederland bij elkaar vormen een gigantisch natuurgebied van bijna 80.000 voetbalvelden, waar tuinvogels het enorm naar hun zin kunnen hebben. Toch is zo’n 40% van de tuinen bestraat, verhard of betegeld. Veel mensen met een tuin jagen hierdoor – vaak onbewust – de vogels weg uit de tuin. Door de tuinen groener te maken, maken we ook meteen Nederland nog een beetje groener. Ook zorgen de groene tuinen ervoor dat er minder wateroverlast zal zijn na grote strotbuien. Het water kan dan namelijk veel gemakkelijker weglopen.

Dus tegels eruit, groen erin! Doe de test op www.mijnvogeltuin.nl