Mijn manieren van ontspannen
admin
0 Minuten om te lezen
Zoals jullie vast wel weten, is mijn moestuin en inmiddels ook mijn gehele tuin mijn “stress free zone geworden”. Het zijn echt gekke tijden op dit moment. Dit zul je overal wel tegenkomen en horen, maar om iedere keer stil te staan bij wat er allemaal gaande is, is het soms ook wel even lekker om je er juist van los te rukken en je hoofd leeg te maken. Dat heb ik dan ook zeker gedaan dit jaar, hieronder vind je een foto van februari – oktober. Wat een verschil vind je niet. Deze hele transformatie heeft mij in deze gekke tijd heel veel rust gebracht.

Herken je dat, dat je het alle dagen “druk” hebt?! Het druk hebben is, naar mijn idee, eigenlijk geen goede planning hebben voor je dagelijkse ritme. Want je kunt alles, maar het is de kunst om dit op de juiste manier in te delen.
Naast dat het deels plannen is, betekent het ook dat je voldoende tijd maakt voor jezelf, zodat je die “druk” minder voelt. Dit klinkt misschien heel erg geitenwollen sok, zoals ik het nu allemaal vernoem, maar het is gewoon zo. Ik ben hier zelf ook schuldig aan, want ik maak ook veel te weinig tijd voor mezelf en ervaar ook vaak druk. Op het moment ben ik mijn 2de echte megaboek aan het schrijven en ik loop nu richting het einde. De deadline is in zicht en dit geeft druk. Maar om dit soms even los te laten om erna weer te kunnen vlammen, heb ik een aantal dingen die ik de laatste tijd wat vaker doe dan vroeger, namelijk:
– Het zijn bij mijn vriendinnen, het lekker lachen en het hebben over van alles en nog wat. Vanwege alle maatregelen kan dit helaas minder vaak dan we zouden willen.

– Het luisteren naar boeken via Storytell. Ik heb bijna alle 7 boeken uit van de 7 zussen van Lucinda Riley en in de tussentijd ben ik ook bezig met de boeken van Harry Potter. Voor mij is dit echt jeugdsentiment.
– Het klussen in huis is voor mij ook echt een uitlaatklep. Zwoegen en je lichamelijk inzetten kan heel erg ontspannend werken. Dit is in ieder geval zo bij mij ????

– Het lekker naar buiten de tuin in gaan of binnen bezig zijn met mijn plantjes. Ik heb er nogal wat, namelijk 70 stuks om precies te zijn. Ik ben veel bezig met stekken om zo ons huis nog meer te vullen met nog meer groen.

Voor dat laatste hoef ik de deur niet eens uit. Ik hoef enkel een paar stappen de tuin in en dat geeft ook een heel fijn gevoel. Ik kan op deze manier dus gewoon een eigen ontspanning creëren thuis, zonder dat iemand mij dit kan verbieden d.m.v. een lockdown of iets dergelijks. Het wordt ook wel Planttherapie genoemd: ontspannen aan huis en daar heb je niks of niemand bij nodig, enkel planten.
Hopelijk heb jij hier ook wat aan of doe je het al lang op deze manier. Heb jij nog tips over wat nog meer kan helpen om thuis een beetje te ontspannen zonder dat je daar de deur voor uit hoeft? Laat het me vooral weten ????