Moestuin update april
admin
0 Minuten om te lezen
Wat is het een heerlijk weer de laatste week. Het is ideaal om bezig te zijn in de tuin, dus dat heb ik dan ook zeker gedaan. Ik wilde jullie weer even een leuke update en een kijkje in de tuin en het moestuingedeelte geven. Er is nog veel aarde, hout en steen te zien maar het is al zo’n grote verandering ten opzichte van een maand geleden. Ik kan niet wachten tot het groen bovenkomt.

Fotogalerij
Je ziet hieronder de foto’s van de afgelopen 5 weken. Wat hebben we eigenlijk allemaal gedaan? Toen ik deze blog schreef, besefte ik me ook opeens dat dit allemaal wel echt heel snel gegaan is. Deze rotperiode waar we in zitten met z’n allen laat ook veel mensen beseffen dat het fijn is om je eigen omgeving aan te pakken en er een prettige plek van te maken. Klusjes worden opgepakt die al jaren zijn blijven liggen en mensen besteden echt tijd en aandacht aan de dagelijkse dingen zonder altijd maar heel gehaast door het leven te gaan. Dat is dan naar mijn idee wel de positieve kanten aan deze situatie waar we in zitten. Dit doen wij dan ook zeker; wij zijn veel thuis zonder afspraken, waardoor we veel tijd hebben om door te pakken in de tuin.
Ik wil wel even aangeven dat deze tuin echt niet alleen aangelegd is door mij. Dit kon ik echt niet helemaal alleen, want het is niet alleen veel werk, maar ook gewoon zwaar. Ik kan je vertellen dat ik na deze maand wel een partij spierballen erbij gekregen heb. Ik moest constant rijden met de volle kruiwagen, tegels oppakken en veel lopen, maar je hoort me verder niet klagen. Ik vind het heerlijk, want ik kan echt mijn energie kwijt in de buitenlucht. Ik heb lekker kunnen bouwen aan een tuin waar ik blij van word: vol beplanting, beestjes en een plek waar ik lekker kan rommelen en natuurlijk later in het seizoen uit kan eten.

Wat wil ik nog meer?

· Het verwijderen van de schutting
· Het plaatsen van een nieuwe schutting
· Het weghalen van de tegels en het vullen van een container
· Het uitzetten van het grid
· Het uitgraven van de vakken ca. 40cm tot ik bij de originele grond kwam
· Het vullen van de moestuinbakken met moestuingrond
· Het vullen van de snelweg (zoals mijn moeder dit noemt), het vak naast de kokosschutting, met tuinaarde en compost

· Het bouwen van de supervette DIY kas. Ik ben supertrots dat een tekening werkelijkheid is geworden
· Het leggen van worteldoek
· Het scheppen en uitrijden van grind voor op de paden

· Het uitplanten van de eerste fruitstruiken
· Het uitplanten van de eerste fruitboompjes
· Het uitplanten van de eerste bloembollen die in de zomer opkomen
· Het zaaien van de eerste gewassen
· Het bouwen van mijn insecten-walhalla

· Tussendoor genieten van de tuin met een wijntje en een biertje
· En niet vergeten water te geven tussendoor. Er komt later nog een drainagesysteem, want de voorbereidingen zijn al getroffen. We moeten enkel de druppelslangen nog aankoppelen.
Stappenplan
Zoals je hierboven leest, zijn er bepaalde stappen in het proces van het aanleggen van een tuin. Vooraf kun je veel bedenken, maar ik kan vertellen dat er in het proces altijd wel wat verandert. Dat maakt het zo leuk: het schakelen, de creatieve oplossingen bedenken en lekker buiten knutselen.
Ga of wil jij ook je eigen tuin aanleggen? Wacht dan nog even een jaartje ???? Volgend jaar in het voorjaar komt mijn nieuwe boek uit. Hierin leg ik je uit wat ik heb gedaan, waar je aan moet denken en wat handige tips zijn. Je leest al veel op mijn blog, maar natuurlijk nog niet alles.
Ga je wel dit jaar al aan de slag, dan adviseer ik om eerst een goed plan te maken over wat je wilt en om logisch na te denken over wat je stappenplan wordt. Neem ook tijd om erover na te denken, want wat is er leuker dan plannen die je hebt bedacht op papier uit te voeren in werkelijkheid.
Niet iedereen is even handig en creatief, maar ook daar zijn oplossingen voor. Struin het internet af voor leuke ideeën, want alles is al een keer bedacht, kan ik je vertellen. Door toffe ideeën en inspiratiebeelden over wat jij leuk vindt met elkaar te vermengen, maak je er echt je eigen tuin van. Hier word je iedere keer superblij van als je er doorheen loopt.