Moestuinplan 2019
admin
0 Minuten om te lezen
Ook dit jaar heb ik mij meer gericht op de bloemen en beestjes in de moestuin. Heel veel planten hebben het niet gered door de warmte en droogte. Uiteraard heb ik veel gesproeid maar op een gegeven moment houdt het gewoon op. Het is ook de natuur waar je een beetje naar moet luisteren. Ik ging het jaar goed van start met het verbeteren van de grond. Ik merkte namelijk dat in 2018 de gewassen het al wat minder deden. Ik heb dus gekozen voor Moestuingrond en compost met tuinaarde.

Min punten:
Dit jaar had ik weer heel erg last van muizen, ze aten constant mijn jonge tuinboonplantjes op in het begin van het jaar. Dat was niet leuk, maar uiteindelijk heb ik gewoon vol gehouden en er zijn een aantal plantjes blijven leven waar ik dan ook van heb kunnen oogsten. Ik was wat te laat met afdekken van min rode bessen, dus helaas heb ik daar niks van kunnen oogsten. Alle bessen die je plant in de tuin afdekken met netten zodra ze vruchtjes beginnen te krijgen.
Leuke punten:
Het was een ontspannen jaar, ik heb het echt gedaan voor de rust en niet voor de hoeveelheid opbrengst. Ik ben erg druk geweest met mijn werk waardoor ik er soms ook even een weekje geen tijd voor had. Mijn vader heeft met toen geholpen met water geven maar het oogsten deed ik toch zelf. Ik heb dit jaar ook wat meer potten op het balkon gehad waar ik mijn eigen pepertjes, tomaatjes en aubergine heb gekweekt met succes. Ik heb weer bergen met aardbeien kunnen oogsten waar ik gek op ben. De tomaten waren er ook weer in overvloed, daar heb ik heerlijke chutney van gemaakt.
Nieuwtje:
Na lang te hebben gewacht is het dan eindelijk zover, een eigen huis met daaraan een tuin. En deze tuin gaat omgetoverd worden tot moestuin.