Te gast bij “Proeftuin podcast” – Eetbaar Alphen
Floor Korte
0 Minuten om te lezen

Proeftuin Podcast ‘Plant slim, plant in het najaar’

Met Floor Korte van Floors Moestuin
In deze Proeftuin Vodcast bespreken we de voordelen van (ver)planten en in het najaar. De herfst is namelijk hét seizoen voor nieuwe aanplant van bomen, struiken, vaste planten of bloembollen. In de nog vochtige en warme zomergrond slaan planten sneller aan en hebben wortels meer tijd zich te ontwikkelen. Zo is de plant beter bestand tegen zomerse hitte en droogte. Bovendien worden bomen en struiken in het najaar geleverd met kale wortels en niet in een (duurdere) pot, dat scheelt in de portemonnee. Gastspreker Floor Korte vertelt hier meer over, met name hoe je dit toepast in de moes- en siertuin.

Over de Proeftuin Vodcast
In een Proeftuin Vodcast gaan Marcel Eilers van Eetbaar Alphen en Joost Mentink van Stichting Voedzaam Land het gesprek aan met groenprofessionals die zijn gespecialiseerd in natuurlijke en herstellende voedselteelt, duurzame plaagbestrijding en bodem- en waterbeheer. Deze gesprekken zijn fysiek bij te wonen of kunnen later worden teruggekeken.

Erbij zijn of opnames terugkijken? Dat kan, schrijf je nu in

Wil je deze vodcast live bijwonen? Kies dan voor ‘gratis aanmelden’.
Kun je er niet bij zijn, maar wil je de opnames terugkijken? Kies dan voor ‘online reserveren’. Je ontvangt de link naar de opname dan naderhand per mail.

Foto: Hanke Arkenbout Photography