De Groene Tuin – nieuw boek 2021
admin
0 Minuten om te lezen
Tegels eruit, op naar een groene oase!
Stap voor stap naar een groene tuin met Floor Korte.

Na het succesvolle boek De moestuin, laat ik in mijn gloednieuwe boek De groene tuin zien hoe je van een saai balkon of een tuin vol tegels een prachtige groene oase maakt vol planten, bloemen en groenten. Een groene tuin is niet alleen milieuvriendelijker, het is ook aantrekkelijk voor insecten en vogels en zorgt voor gezondere lucht in jouw omgeving.

Op basis van mijn eigen ervaringen neemt ik je stap voor stap mee bij het aanleggen van een tuin waar mens én dier gelukkig van worden. Ik laat zien welke basis planten het goed doen op welke plek in de tuin. Ik vertel over het belang van insecten, de mooiste bloeiers en het kweken van groente en fruit uit eigen tuin.
In het boek vind je een aantal leuke projecten, waarmee je aan de slag zou kunnen gaan met veel voorkomende materialen uit de tuin. Weggooien is toch zonde? Geef ze een nieuw leven door er iets moois van te maken of maak er iemand anders blij mee. Dat is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Denk aan het maken van een kas of een insectenhotel, alles is geillustreerd met handige bouwtekeningen.

Het boek staat vol met veel eigen foto’s en van lieve Hanke Arkenbout (mijn favoriete fotograaf) en natuurlijk kleurrijke handgemaakte illustraties. Dit is een prachtig, inspirerend boek om mee aan de slag te gaan in jouw eigen tuin.

Mijn missie is heel erg simpel wat dan ook heel goed naar voren komt in dit boek: ik hou van groen en alles wat ermee te maken heeft. Ik help en motiveer mensen graag om aandacht te besteden aan het vergroenen van hun leefomgeving. Het maakt niet uit hoe groot de plek is die je aan gaat pakken. In dit boek help ik je bij het zetten van de stappen om je eigen groene oase te maken, zoals ik dat zelf deed in mijn eigen achtertuin. Uiteraard is het boek, net zoals De moestuin, weer geschreven in Jip en Janneke taal en voor iedereen te begrijpen.

De verschijningsdatum van De groene tuingsdatum van De groene tuin wordt 18 maart 2021 dus we moeten nog even geduld hebben. Wel kan ik al een aantal sneak peakjes geven zoals de cover, en een aantal pagina’s van het binnenwerk!

Ik heb hier met heel veel plezier aangewerkt samen met Martien Versteegh mijn redacteur, af en toe was het even bikkelen om alles optijd af te krijgen maar dat hoort er nou eenmaal bij. Ik kan niet wachten tot hij binnen is en dat ik hem in mijn handen kan houden, tot die tijd moet ik het helaas nog even doen met een plaatje.

Ben jij nu al zo enthousiast geworden en weet je zeker dat je het boek wil hebben. Dan kun je het boek nu al Pre-Orderen via mijn Webshop zodat je zeker bent van de eerste druk van De groene tuin! En wie weet krijgen de eerste kopers wel een leuke verrassing meegestuurd tegen die tijd.