- 16 feb -
0 Minuten om te lezen
Afgelopen week heb ik veel tomaten kunnen oogsten uit de tuin, wat zijn ze heerlijk en wat zijn er veel soorten die het gelukkig toch hebben overleefd. Veel tomaten in veel tuinen zullen gesneuveld zijn door de vele regen die afgelopen zomer is gevallen helaas. De tomaten in de kas zullen het bij mensen dan weer wel goed doen, laat me vooral weten hoe het gaat met jouw tomaten hieronder in de commets.
De volgende vraag kwam, na mijn post op instragram, heel veel binnen. Wil je het recept delen van de tomatensaus die je maakt. Natuurlijk, ik doe het even op deze manier, zo kan iedereen hierna aan de slag in de keuken met de geoogste tomaten en heerlijke verse kruiden uit de moestuin.
Wat heb je nodig:
– 1 kg tomaten
– verse oregano
– verse rozemarijn
– verse tijm
– verse basilicum
– 3 teentjes knoflook
– 4 uien
– zout
– peper
– 1 blikje tomaten puree
– 1 blikjes tomaten in blik (muti)
– zonnebloemolie
Hoe maak je de saus:
– Snipper de ui en snijd of hak de knoflook fijn.
– Neem een ruime pan, doe hier 2 eetlepels zonnebloemolie in en zet het vuur aan.
– Wacht tot de olie warm is en laat dan de ui en knoflook ca. 4 minuten pruttelen.
– Snijd in de tussentijd de tomaten in stukjes.
– Rits alle kruiden blaadjes van de steeltjes af en hak deze fijn.
– Voeg alle tomaten en kruiden toe aan de pan en laat zeker 10 minuten op half hoog vuur staan.
– Voeg hierna de tomatenpuree en pottomaten toe en meng door elkaar.
– Voeg er zoet en peper door, en laat nog ca. 15 minuten staan.
– Proef hierna, goedgekeurd? Dan is hij klaar.
Je kan de saus invriezen in zipperbags, in bakjes maar je kan ze ook wecken in potten. alle 3 de manieren zijn ervoor om de saus langer te kunnen bewaren zodat je meer in een keer kan maken.