Tuinidee 2019
admin
0 Minuten om te lezen

Misschien heb ik je er wel gezien of misschien is het helemaal langs je gegaan, maar ik stond op Tuinidee 2019. Het was zo ontzettend leuk om te doen. ik stond op de beurs om aanwezig te zijn als moestuin expert. Alle vragen die je had over de moestuin kon je bij mij stellen. Samen met de AVVN en Suzip stond ik in de moestuinwereld waar een hele mooie moestuin was nagemaakt. Een hele fijne lichte plek waar ik al deze 4 dagen heb gestaan. Ook kon je deze dagen langs komen bij mijn presentatie over mijn moestuin maar ook meedoen met de superleuke moestuinquiz. Hier waren leuke prijzen te winnen met producten om een moestuintje te starten.


Naast dit alles heb ik zo ontzettend veel vragen gehad over van alles. Wie heb ik gesproken en wat voor vragen kreek ik voornamelijk. Hieronder heb ik een aantal vragen naar voren gehaald:

1. “Wij zijn ons aan het oriënteren om een moestuin te beginnen. We hebben net een huis laten bouwen en kunnen vanaf september in het huis trekken. Hier kunnen we dit het beste aanpakken:”

Antwoord: Helaas zul je dan in 2019 kunnen oogsten uit de moestuin, maar je kan als jullie erin trekken al wel beginnen met het klaar maken van de moestuin. Denk dan vooral aan de bodem, nieuwbouw huizen worden op zand gebouwd, dit is niet ideaal voor jouw moestuin. Zorg dus dat je het eerste deel afgraaft en hier voedzame grond aan toevoegt. Je kan natuurlijk al wel vaste planten uitzetten, denk aan fruitstruiken en bloembollen, deze plant en poot je allemaal het beste in het najaar. Verder is het dan nog even wachten geblazen tot er weer gezaaid kan worden.
2. “Ik heb nu voor het tweede jaar een moestuin. ik heb een klein kasje waar ik tomaten, komkommers en paprika’s bij elkaar uitplant. Dit gaat heel erg goed maar ik vind het zo gek dat mijn paprika’s altijd alleen maar rood blijven, hoe krijg ik mijn paprika’s nou eigenlijk oranje of andere mooie kleurtjes? Ligt dit aan de voeding, de combinatie teelt of is het iets heel anders?”

Antwoord: deze kleur van de paprika heeft te maken met het ras. Een paprika die rood hoort te worden wordt niet ineens oranje. Dus houd rekening met de rassen als je zaden aanschaft.

Ook veel mensen kwamen bij me langs om een praatje te maken, heel erg leuk om iedereen te ontmoeten.


Zo heb ik nog veel meer vragen gekregen. Heb jij nou ook een vraag? Stel deze dan gerust, stuur me een mailtje naar info@floorsmoestuin.nl of laat het achter op mijn instagram pagina.