NIEUWS: Wij gaan verhuizen
admin
0 Minuten om te lezen
Het grote nieuws mag gedeeld worden, eindelijk zeg! Wij hebben een huis gekocht, een paradijsje met een megatuin erbij. Hier heb ik altijd al van gedroomd en nu wordt het samen met Bas dan ook echt werkelijkheid. Wij zijn al vanaf 2016 op zoek naar een geschikt huis waar ook een grote tuin aan zat, zodat ik de moestuin gewoon aan huis aan kan leggen. Hoe heerlijk is het dat je lekker naar buiten loopt en je groenten en kruiden uit de tuin kan halen voor het koken. Na heel veel zoeken is het dan eindelijk gelukt, en zelfs in deze tijd, gewoon niet opgeven. Wel is ons eisenpakket iets gewijzigd de laatste jaren. Wij wonen nu bijvoorbeeld in Den Haag en een huis met een grote tuin vinden in deze stad heb ik dan ook snel opgegeven. Na lang zoeken, opgeven en weer verder zoeken zijn we dus wat verder gaan kijken dan deze stad achter de duinen. Zo kwamen we uit op dorp wat ligt in een supergroene omgeving midden in het groene hart. Het is goed bereikbaar, je bent er dus zo vanuit welke stad dan ook. Uiteraard vind ik het, naast dat ik mega blij ben, ook superspannend, want ik ga mijn stekkie verlaten waar ik ben opgegroeid. Ik verlaat niet alleen het huis in de stad dichtbij vrienden en familie, waar ik veel waarde aan hecht, maar ook mijn moestuin bij mijn ouders in de achtertuin, waarin ik vanaf 2013 druk bezig ben geweest. Dit is namelijk waar Floorsmoestuin begonnen is. Maar het stelt met gerust dat bij het nieuwe huis er gewoon ruimte genoeg is om een nieuwe moestuin aan te leggen komend jaar!

Een nieuwe start
Je kan het zeker wel een nieuwe start noemen. De tuin waarin ik mijn moestuin ga aanleggen is namelijk niet mijn smaak op dit moment, want deze ligt onder andere vol met tegels zonder groen. Jullie weten dat ik van groen hou en dus niet van een betegelde tuin. Hier ga ik dus helemaal van scratch beginnen met het opbouwen van een moestuin, siertuin, eetbare struiken en natuurlijk een heerlijk terras. Ik ga dit hele proces bijhouden en verwerken in leuke blogs, waar jullie weer wat van kunnen leren. De tuin blijft gewoon Floorsmoestuin heten. Aan mijn insteek, ideeën, verhalen en kijk op de natuur verandert natuurlijk niks, behalve de omgeving.

Stappenplan 2020/2021
Wij verhuizen in December dit jaar naar het nieuwe huis. Omdat er ook binnen in het huis wat verbouwd gaat worden, wat we zelf gaan doen, en waar ik zelfs een eigen ruimte krijg voor het opkweken van mijn plantjes, zal de moestuin in 2020 niet helemaal klaar en aangepast gaan worden. In de tuin zal ik natuurlijk niet stil zitten, maar ik zal de tijd die ik heb moeten verdelen tussen alle projecten ????. Moestuin, verbouwen etc. Ik denk er dus aan om dit jaar meer te werken met de middelen die ik heb in de tuin, hergebruik hiervan en aanvullen met flexibele elementen, zoals bakken die ik later kan verplaatsen. De tegels ga ik op sommige plekken er gewoon uithalen en dan de grond wat vullen met moestuingrond, zodat ik in ieder geval een mini-moestuintje aan kan leggen. Na het klussen kan ik dan mijn hoofd leegmaken in het tijdelijk mini-moestuintje. Alles op zijn tijd, hier zal ik jullie in ieder geval in meenemen.

Begin volgend jaar vind je dus wat meer updates uit de moestuin en het verbouw-traject, want waar je hart van vol zit loopt je mond van over.

Mocht jij ook een moestuin aan willen leggen in een betegelde tuin, dan is dit zeker wat voor jou! Daarnaast is het natuurlijk al heel leuk als je mij op voorhand vragen stelt in deze richting, want dan kan ik hier rekening mee houden of er extra onderzoek naar doen in het proces. Stuur je me dan even een mailtje?! Dit kan naar info@floorsmoestuin.nl

Heb jij zelf ook een stenen tuin omgebouwd naar eetbare tuin? En wil je leuke dingen of misschien wel tips met me delen die ik later deel op de blog? Mail me deze dan, want dat vind ik leuk ????