Vogelhuisjes ophangen
admin
0 Minuten om te lezen
Onze tuin zit vol vogels, en vooral in de vuurdoorn haag. In het voorjaar was deze bijna helemaal wit van de bloemetjes, dit was een ware bijen magneet. Nu zijn de bloemen oranje besjes geworden en trekt dit vooral musjes, pimpel- en koolmeesjes aan. Geweldig dat geluid wat ze maken.

Omdat er zoveel vogeltjes zitten heb ik van de week een aantal extra nestkasjes opgehangen, wist je dat de beste periode is om de kastjes op te hangen in het najaar of voorjaar is. In het najaar gebruiken de vogeltjes de kastjes als overwinterplaats, waar ze dan in het voorjaar in zullen broeden. En mij leek dit de perfecte timing. Ik heb zelf de kastjes van de webshop Haxo.nl. Dit ik uitgekozen heb zijn van hout met een zinken dakje zodat hij niet snel vergaat door de regen.

Je zou denken ik hang het huisje op en klaar wachten maar. Wil je vogeltjes in het huisje hebben dan is het wel slim om de volgende punten na te gaan voordat je de huisjes zomaar ophangt.

Ophang tips

Hoe en waar hang je het huisje nou het beste op?

– Op een plek waar ‘s ochtends zon en ‘s middags schaduw is (warmt het nestje op en geeft het verkoeling in de middag)
– Hang hem niet op een hele drukke plek, dit schikt de vogeltjes af namelijk.
– Hang de opening naar het oosten of zuidoosten, zo voorkom je dat als het hard regent het water naar binnenwaait.
– Hang hem op ongeveer 1,8 m hoogte. Zijn er veel katten in de buurt, hang hem dan net wat hoger zodat ze er niet bij kunnen.
– Hang de kastjes 15 meter van elkaar vandaag, zo behouden ze hun eigen territorium.
– Er zijn verschillende kastjes per vogel, heb je veel pimpelmeesjes in de tuin, hang daar dan huisjes voor op.

Wil jij nu ook vogelhuisjes ophangen? Leuk, zeker doen. Of heb je nog iets anders nodig voor in de tuin. Gebruik dan meteen de kortingscode: Floorsmoestuin in de webshop van Haxo en ontvang 10% korting op je aankoop.