Zaaien in maart – april – mei
Floor Korte
0 Minuten om te lezen
De maanden maart, april en mei zijn de echte zaaimaanden voor mij. Ik zaai diverse bloemen en groenten binnen in huis of in de kas voor of het wordt direct in de volle grond gezaaid. het onderscheid ligt hem vooral of de zaden ontkiemen in warmte, licht of juist kou. Op de verpakking van een zaadje kun je hier heel veel informatie over vinden.
Ik heb per maand alles uitgewerkt wat ik ga doen en waar ik dat doe dit jaar in mijn moestuin. Een groot voordeel van zo’n overzicht vind ik dat je er maar 1 keer werk aan hebt, en voor de rest je aan het zaaioverzichtje kunt houden. Dit geeft je meer tijd om door het jaar heen zorgeloos bezig te zijn met zaaien en rommelen in de tuin en moestuin.

Nu ik precies weet wanneer ik wat zaai is het nu passen en meten in de moestuin, hierdoor ontstaat er dan een totaal moestuinplan. Meer lezen over het maken van een moestuinplan dat vind je natuurlijk in mijn nieuwe boek. ‘Floors Moestuin’

Onderstaand vind je mijn zaai schema van 2022 maar deze is natuurlijk ook heel goed in 2023 te gebruiken!

Heel veel zaaiplezier allemaal.

Klik op onderstaande kalender om hem te vergroten of op te slaan.