Welcome to

MY STRESS
FREE ZONE!

Laat je inspireren en dompel je onder in onze eetbare groene oase.

Tips bekijken

FLOORS MOESTUIN XL

“Een belevenis vol creatieve ideeën voor de eetbare tuin, geschikt voor mens en dier.”

Volg ons nieuwe avontuur, de opbouw van onze nieuwe moestuin/eetbare tuin – Floors Moestuin XL.

lees meer
Events agenda
Cursus 'Zo start je een eigen moestuin'
Workshop 'ontwerp je eigen moestuin'
Tuin Rondleiding + lezing
Bekijk al mijn cursussen

Blijf op de hoogte

Blijf of de hoogte content
Populaire blogs

Hier vind je alle verhalen uit mijn moestuin en siertuin, heel veel tips & tricks, heerlijke recepten met groenten en fruit uit eigen tuin,
zaai en oogstkalender per maand en heel veel handige DIY projecten voor bij jou in de tuin!

Laat je vooral inspireren om van jouw tuin ook een groen en natuurlijk paradijs te maken voor mens en dier.

Floor Korte
oktober 14, 2025
1.     Is je plan om ooit te gaan wonen bij je XL tuin? Voor…
Floor Korte
oktober 9, 2025
Floor Korte
oktober 8, 2025
“In Boskoop maken dertigers Floor & Bas van een oude kwekerij van 3000 m² een…
Alle blogs bekijken
Floor Korte

Ik ben gek op mijn tuin en moestuin! Het is mijn plek waar ik kan ontspannen, ik noem het niet voor niks ‘My stress free zone’. De hele achtertuin is omgedoopt tot een groen en natuurlijk paradijs voor mens en dier. Eetbare- en sierbloemen en planten waar ik vrolijk van wordt en wat het echt mijn plekje maakt wisselen elkaar af.

Lees meer

Missie

Ik wil zoveel mogelijk mensen stimuleren ook een moestuin te starten of een tuin aan te leggen vol planten waar je van kunt eten. Dit is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor de biodiversiteit en educatief tegelijkertijd. Tegels laten verwijderen en dit te laten vullen met groen. Mensen meegeven dat je niks fout kan doen in de tuin, want het is jouw eigen plek waar je je thuis moet voelen. Het creëren van een plek waar eetbaar groen voor mens en dier door elkaar loopt. Nog meer mensen adviseren en hulp bieden in het ontwerp en de aanleg van een moestuin. Ook wil ik ze zelf op onderzoek uit laten gaan hoe de natuur werkt, dat een natuurlijke en levendige tuin goed is voor mens en dier en dat ieder jaar weer een verrassing is! Heel veel missie’s bij elkaar.

Trotse ambassadeur voor

Instagram
Volg mij
Zo maak je mijn lievelings appelcake🍎🙏
Met de rondleiding, cursus of workshop is de kans heel groot dat je mijn lievelings cake bij je koffie of thee krijgt. Zo eenvoudig te maken en zooo lekker met appeltjes uit de tuin. Ik deel hierbij het recept met jullie (na veel vraag ernaar 🥰).

Ik heb dit keer de eieren vervangen voor bio psylliumvezel, dit is een ei-vervanger, lang houdbaar en in de tijd dat we nog geen 🐔 en dus geen eigen 🥚 hebben op de tuin vind ik dit echt top, zo kan ik bakken wanneer ik wil en hoef ik dus minder eieren te kopen. (Er gaan zeker kippetjes komen op onze tuin in 2026, later meer hierover)

INGREDIENTEN:
200 gram zachte boter in blokjes
200 gram bio rietsuiker
1 ruime theelepel kaneel
2 theelepels vanille suiker
3 eieren of 24 gram psylliumvezel met 250ml water (ideaal als je geen eieren in huis hebt)
200 gram bloem
15 gr bakpoeder of wijnsteenpoeder
3 appels in blokjes
100 gram rozijnen

STAPPENPLAN:
✨️Doe 24 gram bio psylliumvezel in een kommetje en meng dit met 250ml water (als je dit gebruikt als alternatief op eieren) en laat het 10 minuten wellen.
✨️Doe de zachte boter met de vanille suiker,  kaneel en de rietsuiker in een kom en klop dit met de mixer voor 5 minuten door elkaar.
✨️Nu kunnen de 3 eieren er een voor een doorheen gemengd worden. Of doe de psylliumvezel erdoorheen. En mix het goed door tot een egaal beslag.
✨️Zet de oven aan op 175 graden.
✨️Doe de bloem en het bakpoeder erdoorheen en mix dit tot een luchtig cakebeslag.
✨️Verwijder het klokhuis van de appels. Snij de appels in plakjes of blokjes, en doe deze in het beslag samen met 100 gram rozijnen.
✨️Schep het beslag in een cakevorm met daarin bakpapier of vet het in met boter.
✨️Zet de cakevorm voor 15 minuten in de voorverwarmde oven van 175°C.
✨️Na de 15 minuten kun je de temperatuur verlagen naar 160°C en laat nog 45-50 minuten verder bakken.
✨️Met een sateprikker kun je testen of hij gaar.

Zoals je ziet gebruik ik veel producten van @koro_nl ❤️ zoals de bio psylliumvezel, bio rietsuiker, bio kaneel bijna alles in hun assortiment is bio en in bulk te krijgen, zooo fijn 🙏. Gebruik de code 'FLOOR' voor 5% korting op je bestelling 🙏

#floorsmoestuin #koro

...

147 2