Shop

In mijn eigen moestuin winkel kun je niet alleen mijn moestuinboeken, zadenpaketten en zaaikalender aanschaffen, maar ook alle andere producten die ik zelf ook gebruik in de moestuin. Alles wat je hier vindt is persoonlijk getest en goed gekeurd.
Uitgelicht product
Het meest toegankelijke en inspirerende moestuinboek voor beginners en enthousiastelingen.
€ 30,-

“Optimale groei van zaailingen met zaai en stekgrond”

Omschrijving:
Zaai en stekgrond is een product wat ik ieder jaar weer gebruik, vooral bij het opkweken van plantjes die later naar potgrond worden overgezet. Deze grondsoort is speciaal ontwikkeld voor de beginfase van plantengroei en heeft verschillende belangrijke eigenschappen.

Wat is zaai en stekgrond precies? Het is een lichte, luchtige grondsoort waar wat zand doorheen zit. Dit zorgt voor een gezonde wortelontwikkeling, wat heel belangrijk is voor jonge plantjes. Een groot voordeel van zaai en stekgrond, zoals Pokon biologische Zaai- en Stekgrond, is dat het precies genoeg voeding bevat zonder het risico op verbranding van de zaailingen, wat wel kan gebeuren bij het gebruik van reguliere potgrond.

Door zaai en stekgrond te mengen met vermiculiet, verbeter ik de waterhuishouding van de grond. Vermiculiet geeft geleidelijk water af, wat ideaal is voor het behouden van de juiste vochtbalans. Mocht je geen vermiculiet gebruiken, dan is het belangrijk om de grond goed in de gaten te houden en te voorkomen dat deze te droog wordt.

Bij het water geven van de planten in deze grond gebruik ik een plantenspuit of softsprayer. Deze methoden zorgen voor een zachte en gelijkmatige verdeling van het water, wat helpt bij het behouden van de ideale vochtigheidsgraad van de grond.

Biologische zaai- en stekgrond is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn planten de best mogelijke start wil geven. Het biologische aspect van deze zaai en stekgrond garandeert ook dat er geen schadelijke chemicaliën in zitten. Dit betekent dat alles wat je hierin kweekt volledig vrij zijn van ongewenste stoffen, wat zorgt voor een gezonde en schone oogst wat je uiteindelijk opeet.

Levertijd 3-5 werkdagen