Shop

In mijn eigen moestuin winkel kun je niet alleen mijn moestuinboeken, zadenpaketten en zaaikalender aanschaffen, maar ook alle andere producten die ik zelf ook gebruik in de moestuin. Alles wat je hier vindt is persoonlijk getest en goed gekeurd.
Uitgelicht product
Het meest toegankelijke en inspirerende moestuinboek voor beginners en enthousiastelingen.
€ 30,-

“Houten pers ontworpen voor het geperst drogen van bloemen en bladeren”

Dit is nog zo’n hobby van mij, het drogen van bloemen en bladeren uit de moestuin. Ik vind het leuk om dit te bewaren per seizoen zodat ik er uiteindelijk een mooi schilderij van kan gaan maken. Deze pers is er goed geschikt voor.

Het werkt heel makkelijk namelijk; schroef de klemmetjes open en haal de bovenste plaat van de pers eraf. Leg er een keukenpapiertje tussen en leg hier de blaadjes of bloemen op. Dan leg je er nog een keukenpapiertje en herhaalt het proces tot alle bloemen en bladeren ertussen zitten. Dan leg je de houtenplaat er weer op en draai je de klemmetjes weer aan. Hierdoor persen ze plat, laat dit zeker 2 weken zo zitten en check dan even of de bladeren naar wens zijn in de bloemenpers.

Ik vind het zo leuk om te doen en een ontzettend grote verrassing hoe ze er gedroogd uiteindelijk na deze 2 weken dan weer uitkomen 🙂

Levertijd 3-5 werkdagen