Shop

In mijn eigen moestuin winkel kun je niet alleen mijn moestuinboeken, zadenpaketten en zaaikalender aanschaffen, maar ook alle andere producten die ik zelf ook gebruik in de moestuin. Alles wat je hier vindt is persoonlijk getest en goed gekeurd.
Uitgelicht product
Het meest toegankelijke en inspirerende moestuinboek voor beginners en enthousiastelingen.
€ 30,-

“Van opruimen tot mulchen: Efficiënt gebruik van herfstbladeren met de bladhark”

Omschrijving:
Het opruimen van herfstbladeren van de oprit en het terras is een belangrijk wat ik aan onderhoud die in de herfst. Ik gebruik hiervoor een bladhark, zoals de Gardena grashark (je kan er ook gras mee op harken na het maaien van je gazon). De blaadjes op de paden haal ik weg zodat je niet kan uitglijden op de gladde bladeren, ik gooi de bladeren niet in de groenbak maar ik gebruik ze in mijn moestuin.

Na het opruimen met de bladhark, gebruik ik de verzamelde bladeren als een mulchlaag in de moestuin. Dit mulchen met herfstbladeren heeft meerdere voordelen: het helpt onkruid te onderdrukken in het vroege voorjaar, het zorgt ervoor dat de grond sneller opwarmt waardoor ik eerder kan beginnen met zaaien, en het is goed voor de bodemgezondheid. Het mulchen stimuleert het bodemleven en biedt een schuilplaats voor nuttige insecten en andere kleine dieren, waar vogels weer van profiteren. Niet alle bladeren haal ik weg, de bladeren in de borders laat ik netjes liggen dit zet zich uiteindelijk weer om in bladcompost wat goed is voor het bodemleven in de moestuin.

Levertijd 3-5 werkdagen