Shop

In mijn eigen moestuin winkel kun je niet alleen mijn moestuinboeken, zadenpaketten en zaaikalender aanschaffen, maar ook alle andere producten die ik zelf ook gebruik in de moestuin. Alles wat je hier vindt is persoonlijk getest en goed gekeurd.
Uitgelicht product
Het meest toegankelijke en inspirerende moestuinboek voor beginners en enthousiastelingen.
€ 30,-

“Het belang van plantenlabels: Nooit meer vergeten wat je zaait”

Omschrijving:
In mijn moestuin heb ik geleerd hoe belangrijk het is om zaailingen te labelen. Zonder labels is het makkelijk om in verwarring te raken over wat er groeit, vooral bij soortgelijke planten zoals pepers en paprika’s of courgette en pompoenen. Hoewel je uiteindelijk bij de oogst wel zult ontdekken wat het is, helpt het labelen enorm om de gewassen tijdens de groeifase uit elkaar te houden.

Het correct labelen van planten is niet alleen handig voor de identificatie, maar het zorgt er ook voor dat je ze later op de juiste plek in de moestuin kunt uitplanten en de juiste voeding en hoeveelheid water kunt geven. Voor dit doel gebruik ik houten plantenlabels. Deze labels zijn eenvoudig, effectief en bovendien milieuvriendelijk. Na gebruik gooi ik ze in de compostbak, waar ze natuurlijk afbreken.

In elk zakje zitten 26 van deze houten plantenlabels, genoeg om een grote variëteit aan planten in mijn moestuin te labelen. gebruik bij het schrijven een watervaste stift met een dunne punt.

Levertijd 3-5 werkdagen