Shop

In mijn eigen moestuin winkel kun je niet alleen mijn moestuinboeken, zadenpaketten en zaaikalender aanschaffen, maar ook alle andere producten die ik zelf ook gebruik in de moestuin. Alles wat je hier vindt is persoonlijk getest en goed gekeurd.
Uitgelicht product
Het meest toegankelijke en inspirerende moestuinboek voor beginners en enthousiastelingen.
€ 30,-

“Koper om de slakken om te leiden”

Het omgaan met slakken in de tuin kan uitdagend zijn, zeker wanneer de natuurlijke roofdieren van de slak bijna geen toegang hebben in de moestuin, zoals in stadstuinen of tuinen met schuttingen vaak gebeurd (wat ook bij mij het geval is). Deze situaties roepen vaak de vraag op: ‘wat te doen tegen slakken in de tuin?’ Na het experimenteren met verschillende huismiddelen tegen slakken, waaronder koffiedrap kleefkruid, schapenwol, steentjes, houtsnippers en schelpjes, ontdekte ik dat koper een effectief middel tegen slakken is zonder ze dood te maken.

Kopergaas om de slakken om te leiden biedt een diervriendelijke oplossing; het geeft slakken een licht schokje, waardoor ze zich omdraaien zonder dat ze worden gedood. Dit maakt koper niet alleen een effectief middel tegen slakken, maar ook een diervriendelijke keuze. Het beantwoordt de vraag ‘wat helpt tegen slakken’ kopergaas.

Voor iedereen die op zoek is naar ‘wat doen tegen slakken’, biedt kopergaas een praktische oplossing. Het is makkelijk aan te brengen, er zitten 6 gaasjes in deze verpakking waar je een rondje van kunt maken zoals een koperspons. Deze leg je om de plant heen en houd de slakken op een afstand. Of je nu zoekt naar ‘wat te doen tegen slakken’ of een specifiek ‘huismiddel tegen slakken’, kopergaas tegen slakken is een bewezen strategie (door mij) om je plantjes voor 99% te beschermen maar de balans te behouden zonder de slakken dood te maken.

Levertijd 3-5 werkdagen